Mannes Loge firar 50 år

Publicerad 2014-08-18

Lördag den 23 augusti firar Mannes Loge sitt 50-års jubileum med en stor familjefest på eftermiddagen och dans till Umbrella på kvällen.

– Vi ville bjuda på något utöver det vanliga och speciellt alla familjer som är aktiva i föreningen. Men alla är välkomna, säger Örjan Forsén, ordförande för danskommittén hos Liljans SK som driver logen.
Förutom en massa roliga aktiviteter som airhockey, hoppborg och bouncy boxing så kommer underhållaren trollkarlen Daniel Karlsson att uppträda. Daniel är mest känd från SVT:s barnprogram Den itusågade kaninen.
– Jag gör en show som ska roa både barn och vuxna, säger han.

Egentligen började danserna på Mannes logen 1963. Men då hette den Westerbergs loge och hade inte tillstånd för dans. Året därpå döpte man om logen till Mannes och det söktes ordentligt tillstånd.
Logen fick sin nuvarande dansyta, ca 400 kvadratmeter, vid en utbyggnad på 1970-talet. På scenen har alla populära dansband som funnits genom årtiondena stått. Sveriges Radios populära dansprogram I afton dans har sänts flera gånger från logen.

Publikrekordet på 3 025 personer har också en kväll med ett radioprogram. Det var 1967 då Sveriges Radio direktsände midsommarfirandet därifrån med bland annat Gnesta Kalle och Bertil Dahlins på scenen.
1999 byggde man ut verksamheten med en pub där det på lördagsdanserna oftast bjuds på liveband.